KENEN TAHANSA NIMI – KENEN TAHANSA VASTUU – MAAILMANRAUHA!

Sunnuntaina (9.6.2024) istahdin Turun torille hetkeksi. En ehtinyt kauaa istua, kun minua lähestyi mies kierrevihon ja kynän kanssa. Vähän aiemmin Akateemisessa kirjakaupassa olin katsellut papereita ja kyniä siinä toivossa, että olisinpa muistanut ottaa ne kotoa mukaani. Minulla oli useampi ylimääräinen ”välitunti” ennen kuin pääsisin takaisin luonnon helmaan, kotiin.

Tennareihin ja lippikseen sonnustautunut mies avasi keskustelun ennen kuin istahti viereeni:
”Haluatko, että kirjoitan sinulle päivän ajatelman?”
Minä: ”Mikäs siinä.”
Mies: ”Minun täytyy istua tähän viereesi.”
Minä: ”Senkus istut.”
Mies: ”Minulla on kaksi tärkeää kysymystä. Mistä unelmoit, haaveilet tai mikä on sellainen aihe, mikä pyörii paljon mielessäsi?”
Minä: ”No pelataan heti sitten kovilla panoksilla. Kirjoita minulle aiheesta ’maailmanrauha’.
Mies: ”Okei. Haluat pelata kovilla panoksilla. Tuo on kyllä aihe, joka on paljon pyörinyt ihmisten ajatuksissa viime aikoina. Toinen kysymykseni on henkilökohtaisempi, millä nimellä kirjoitan?”
Minä: ”Voit käyttää ihan mun oikeata nimeä. Laita Iida.”
Mies: ”Iida kahdella ii:llä?” Minä: ”Joo.”

Mies (Juha) kirjoitti koko kierrevihon sivun täyteen. Hieno teksti. Luin sen hänen pyynnöstä ääneen, kun hän oli saanut sen valmiiksi.

Haluan jakaa Juhan kirjoittaman ajatelman maailmanrauhasta.
Jokainen voi halutessaan kokeilla vaihtaa oman nimensä minun nimeni tilalle ja ottaa ajatelman maailmanrauhasta omakseen.

”Ota Iida 100 % vastuu itsestäsi, ja näytä esimerkkiä, miten tuot rauhan läheisillesi ja omaan kaupunkiisi! Et voi tehdä asioita muiden puolesta, vaan sinun Iida täytyy saada heidät haluamaan tehdä oikein…”

Nostan näkymätöntä ja fyysistä hattua tälle ihmiselle heittäytymisestä hetkeen ja hyvästä ajatuksenvirrasta maailmanrauhaa ajatellen. Kiitos Juha!