Haltioitumista metsän äärellä -näyttelyn jälkeen

Haltioitumista metsän äärellä -näyttely (2.-31.12.2022) sai iloisen vastaanoton Marttilan kirjastossa. Näyttelyn purkuaamuna näin vielä jonon pieniä neonliiveihin sonnustautuneita ihmistaimia kulkemassa pois kirjastolta päin – viime hetkellä olivat ennättäneet käydä katsomassa näyttelyä. Kiitos jokaiselle, joka kävi katsomassa taidettani. Kiitos kaikille, jotka antoivat palautetta – lämmitti sydäntä.

Auranmaan viikkolehti julkaisi näyttelystä mukavan artikkelin,
voit lukea sen täältä.

Alempaa löydät myös ajatuksiani metsän merkityksestä.

Näyttelyn teemaa komppaavia ajatuksia metsän merkityksestä

Metsä auttaa meitä muistamaan todellisen olemuksemme;
se palauttaa takaisin totuudellisempaan olemiseen.
Mitä enemmän metsässä vietetylle ajalle antautuu, sitä vahvemmaksi tarkkaavaisuus muuttuu. Aidot ja hedelmälliset ideat nousevat tarkkaavaisuudesta. Tarkkaavaisuudella tarkoitan sellaista herkkää ja syvää havainnointia, jolloin ihminen on yhtä ympäröivän maiseman kanssa ja hänen jatkuva mielen myllerrys tyyntyy. Tarkkaavaisena ihminen on todella läsnä siellä, missä hän kulkee. Metsä auttaa pysähtymään. Se pysäyttää kiireen. Se tuo rauhaa. Se laittaa ideat liikkeelle. Se auraa tietä luovuudelle.
Jo yksi puu pystyy omalla läsnäolollaan muistuttamaan sinua kaiken yhteydestä – siitä miten sinussa ja puussa virtaa sama ikuisuus.
Jos me tuhoamme metsät, tuhoamme oman tietoisuutemme.
Jos me tuhoamme luonnon, tuhoamme oman luontomme. Maailmankaikkeudessa ei ole mitään erillistä.

Metsiensuojelija – Iida Ojanperä 2014